Zarejestrowany dostawca usług płatniczych autoryzowany przez FCA i HMRC. Dowiedz się więcej

STAN NA DZIEŃ: 01 SIERPNIA 2012

Polityka prywatności

Przygotowaliśmy niniejszy dokument w celu wyjaśnienia sposobu, w jaki firma TransferGo Ltd ("my", "nas" lub "TransferGo" i odpowiednie formy fleksyjne) wykorzystuje dane osobowe przekazywane nam za pośrednictwem naszej witryny, w tym, lecz nie wyłącznie, transfergo.com. Cenimy sobie współpracę z Tobą i przykładamy najwyższą wagę do kwestii poszanowania i ochrony prywatności. Chcemy, abyś mógł czuć się w pełni komfortowo i pewnie podczas korzystania z naszych usług. Firma TransferGo w pełni przestrzega zapisów ustawy o nazwie Data Protection Act 1998 i wszystkich obowiązujących przepisów w zakresie ochrony danych osobowych i prywatności. Dane osobowe przetwarzamy zgodnie z obowiązującymi przepisami i niniejszą polityką prywatności. Wszystkie dane osobowe, jakie zostaną do nas przesłane będą zarządzane przez firmę TransferGo. Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji na temat swoich praw wynikających z ustawy Data Protection Act, prosimy o kontakt z instytucją Information Commissioner (inspektorat ds. informacji). Szczegółowe informacje można znaleźć w witrynie internetowej ico.org.uk.

1.Gromadzenie danych osobowych

Możemy zgromadzić Twoje dane osobowe, które mogą zawierać niedostępne publicznie informacje na Twój temat, takie jak: dane podane podczas rejestracji i/lub korzystania z naszych usług, jak imię i nazwisko, e-mail lub adres pocztowy, czy numer telefonu. Informacje, które podasz, takie jak kopie dokumentów tożsamości mogą zostać użyte przez nas w celu weryfikacji Twojego konta na podstawie publicznie dostępnych baz danych. Gromadzimy także szczegóły dotyczące transakcji przeprowadzanych za pośrednictwem naszej witryny oraz realizacji Twoich zleceń. Wykorzystujemy pliki typu cookie do zarządzania naszą witryną oraz usługami, a także programy reklamowe oraz e-mailowe. Przechowujemy rekordy danych obejmujące wysłane zapytania lub komentarze podczas prób skontaktowania się z nami. Gromadzimy Twoje dane osobowe, gdy weźmiesz udział w promocjach, konkursach czy losowaniach udostępnianych w ramach naszej witryny. Możemy zbierać informacje o Tobie z innych źródeł, między innymi agencji kredytowych, agencji zapobiegania oszustwom i katalogów biznesowych lub innych źródeł dostępnych na rynku lub publicznie. Zapisywane są także dane dotyczące odwiedzania naszej witryny i obiektów, do których uzyskiwałeś dostęp, jak również informacje takie jak typ przeglądarki, telefonu, lokalizacja i/lub adres IP.

2. Wykorzystanie danych osobowych

Wykorzystujemy Twoje dane osobowe oraz finansowe w celu zapewnienia Ci dostępu do żądanych informacji oraz usług, a także zapewniamy daje odpowiednio spersonalizowane, interaktywne treści podczas korzystania z naszej witryny. Nie sprzedajemy ani nie udostępniamy danych osobowych naszych użytkowników osobom trzecim do celów promocyjnych i marketingowych. Nie udostępniamy danych osobowych użytkowników poza witryną TransferGo do celów promocyjnych i marketingowych bez Twojej zgody. Podsumowujemy dane zgromadzone na Twój temat, a także łączymy je z innymi w taki sposób, że nie istnieje możliwość zidentyfikowania Ciebie osobiście, ale pozwala nam to zrozumieć jak wykorzystywane są nasze produkty oraz stanowi pomoc w rozwijaniu nowych produktów i usług. Możemy korzystać z usług firm trzecich do pomocy przy realizacji zlecenia. Będziemy dostarczać im tylko informacji niezbędnych do realizacji danej usługi, nie wolno im będzie wykorzystywać tych danych do żadnych innych celów.

3. Ujawnienie danych osobowych

Możemy ujawnić Twoje dane osobowe każdemu członkowi naszej grupy. Przekazując nam swoje dane osobowe wyrażasz zgodę na ujawnienie ich ujawnione poza TransferGo w następujących okolicznościach: w przypadku sprzedaży lub zakupu przez nas dowolnej działalności lub aktywów, jeśli firma TransferGo lub wszystkie jej aktywa zostały nabyte przez stronę trzecią; lub jeśli uważamy, że jest to konieczne do zapewnienia zgodności z ustawą, rozporządzeniem lub żądaniem natury prawnej; w celu ochrony bezpieczeństwa osobowego; w celu zapewnienia ochrony przed oszustwami, zapewnienia bezpieczeństwa lub w przypadku kwestii technicznych; lub w celu ochrony praw TransferGo lub majątku.

4. Informacje gromadzone przez nas podczas korzystania z witryny

Informacje statystyczne, które nie zdradzają Twojej tożsamości lub danych organizacji, takie jak: szczegóły wizyty w naszej witrynie i obiektów, do których uzyskiwałeś dostęp. Informacje takie jak typ przeglądarki, typ telefonu, lokalizacja i/lub adres IP. Używamy plików cookie i podobnych metod w następujących celach: zapewnienie bardziej spersonalizowanych usług poprzez przechowywanie Twoich preferencji, pomoc w szybszych odnalezieniu żądanych treści, prezentacja dostosowanych reklam i szybsze zalogowanie się. "Stałe pliki cookie" są wykorzystywane w ten sposób, że gdy odwiedzasz naszą witrynę, traktowany jesteś jako już istniejący nasz użytkownik. Używamy również „plików sesyjnych cookie", które identyfikują poszczególne wizyty w naszej witrynie. Te pliki sesyjne cookie wygasają po upływie ograniczonego czasu. Można odmówić zaakceptowania plików cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rezygnacja z plików cookie może uniemożliwić korzystanie ze wszystkich lub niektórych funkcji naszej witryny.

5. Jak długo TransferGo przechowuje dane osobowe?

Będziemy przechowywać Twoje dane tak długo, jak będzie to konieczne w celu zapewnienia Ci dostępu do usługi świadczonej przez TransferGo, rozwiązywania jakichkolwiek specyficznych problemów, które mogą wystąpić lub z innych powodów, jak wymagania stawiane przez przepisy prawne lub inne kompetentne organy regulacyjne.

6. Przeglądanie Twoich danych osobowych

Jako nasz klient masz pełne prawo wglądu do swoich danych osobowych. Oznacza to, że możesz zażądać informacji na temat tego, jakie konkretnie przechowywane są Twoje dane osobowe i do jakich celów są wykorzystywane. Wniosek dotyczący przeglądania swoich danych osobowych możesz przesłać do nas pocztą elektroniczną na adres podany na samym końcu niniejszej Polityki Prywatności, należy w nimi zamieścić swoje imię i nazwisko, adres, telefon stacjonarny i/lub numer telefonu komórkowego oraz kopię ważnego dokumentu tożsamości. TransferGo może pobrać opłatę stanowiącą koszty administracyjne obsługi takiego wniosku wynoszącą maksymalnie 10 GBP.

7. Aktualizowanie Twoich danych osobowych

Jako nasz klient masz prawo do poprawiania swoich danych osobowych. Aby to zrobić, skontaktuj się z nami. Na niektórych z naszych serwisów internetowych (takich jak www.TransferGo.Com) jesteś w stanie przeglądać i edytować swoje dane osobowe bezpośrednio w trybie online. Możesz to zrobić na swoim własnym profilu w witrynie internetowej. Aby zapobiec przeglądaniu i edytowaniu Twoich danych osobowych przez osoby trzecie dostęp do nich możliwy jest tylko poprzez Twój osobisty profil po zalogowaniu się przy użyciu Twojej nazwy użytkownika i hasła.

8. Bezpieczeństwo i przechowywanie danych

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych jest dla nas niezwykle ważne. Nasze technologie przetwarzania danych są zarządzane przez profesjonalną firmę specjalizującą się w rozwiązaniach hostingowych. Gdy podajesz nam poufne dane osobowe, szyfrujemy transmisję tych danych za pomocą bezpiecznej technologii o nazwie Secure Socket Layer (SSL). Wykorzystujemy ogólnie przyjęte standardy ochrony danych osobowych przekazywanych do nas, zarówno podczas samej transmisji, a także po ich otrzymaniu. Jednak żadna metoda transmisji przez Internet lub sposób przechowywania danych elektronicznych nie jest w 100% bezpieczna, dlatego nie możemy zagwarantować absolutnego bezpieczeństwa tych danych.

9. Zmiany do niniejszego dokumentu

Wszelkie zmiany, jakich będziemy w przyszłości dokonywać w naszej Polityce prywatności zostaną opublikowane na tej stronie, a w stosownych przypadkach także odpowiednia informacja zostanie do Ciebie przesłana za pomocą poczty elektronicznej.

10. Kontakt z Tobą

Skontaktujemy się z Tobą poprzez e-mail, SMS, telefon lub za pomocą innych środków, jeśli tylko podasz nam wymagane do tego informacje i nie zaznaczysz przy tym, że nie chcesz kontaktu z naszej strony za pomocą danej metody. Możesz nam w dowolnym momencie przekazać, że nie chcesz się kontaktować za pomocą jakichkolwiek z podanych metod wysyłając odpowiednią informację na adres e-mail [[email protected]].

11. Kontakt z nami

Możesz skontaktować się z nami za pomocą informacji kontaktowych opublikowanych w naszej witrynie internetowej lub wysłać nam wiadomość e-mail na adres [[email protected]].

W przypadku niejasności, należy zapoznać się z oryginalną kopią warunków w języku angielskim tu.

Przesyłaj pieniądze taniej już teraz

`